03 juli 2019

Sleuteloverdracht nieuw Amphia

 

Het Bredase Amphia Ziekenhuis heeft de sleutel ontvangen van nieuwbouwlocatie Molengracht. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd het nieuwe ziekenhuis afgelopen maand officieel overgedragen aan de raad van bestuur van Amphia. ABT adviseerde tijdens dit project over de constructie, de fundering en de bouwput, en bewaakte de constructieve bouwkosten.

Toekomstbestendig

Na drie jaar bouwen staat er een hypermodern en duurzaam ziekenhuis waarin samen met het bestaande ziekenhuis 4.500 medewerkers en medisch specialisten op één locatie in Breda gaan samenwerken. Naast goede patiëntenzorg helpt de 80.000 m2 nieuwbouw (met onder meer 527 eenpersoonskamers en een logische indeling van de afdelingen om overbodig wandelen door het ziekenhuis te voorkomen) invulling te geven aan de behoefte van toekomstbestendige zorg. Ook ontstaat er ruimte voor nieuwe, flexibele zorgconcepten waarin de samenwerking met zorgpartners in de regio centraal staan.  

Resultaat

Het resultaat is een prachtig, modern topklinisch ziekenhuis met een prominente positie in de regio. Met dit ziekenhuis kan Amphia de zorgverlening via de laatste inzichten en ontwikkelingen vormgeven. De komende maanden breekt er nog een drukke tijd aan met de voorbereiding op de verhuizing en de opening. Alle medewerkers worden de komende maanden getraind om goed voorbereid te zijn op de ingebruikname eind dit jaar.

Rol ABT

Meer weten over de rol van ABT bij dit project? Lees hier dan verder!

 

Beeld: Amphia

Deel dit bericht