Saxion Apeldoorn opgeleverd
06 juli 2016

Op de voormalige plek van de Nettenfabriek opent Saxion Apeldoorn vandaag haar deuren. Het nieuwe pand biedt onderdak aan circa 900 studenten van de opleidingen Security Management en Hoger Hotelonderwijs.

Het door IAA Architecten ontworpen project bevindt zich in het stadshart van Apeldoorn en heeft een totaal vloeroppervlak van circa 2500 m². De nieuwbouw van de school bestaat uit 4 bouwlagen, met een L-vormige plattegrond, welke om de bestaande Nettenfabriek is gevouwen.

Rol ABT
ABT heeft als adviseur constructies samen met IAA Architecten een remontabele hoofddraagconstructie ontworpen. De constructieve opzet is zodanig, dat deze eenvoudig kan worden gedemonteerd (design for recycling) en weer worden hergebruikt voor een 2de leven (2nd life design/circulaire keten). Dit is gedaan door de verbindingen van de staalconstructie onderling en de verbinding van de staalconstructie met de klimaatvloer zorgvuldig te ontwerpen. Ook is een betonnen druklaag achterwege gelaten. De grondstoffen in de constructie kunnen op deze wijze in de toekomst eenvoudig in de keten blijven. Naast de constructieve advisering heeft ABT het akoestisch advies verzorgd en kwaliteitsinpecties uitgevoerd. 

Deel dit bericht