07 oktober 2013

Rozet verkozen tot beste grote bibliotheek
van Nederland!

In het Beatrix theater in Utrecht zijn 3 oktober de beste kleine, middelgrote en grote bibliotheken van Nederland 2013 verkozen.

Voor het eerst zijn prijzen toegekend in drie categorieën. Voor deze indeling is gekozen om een gelijkwaardiger speelveld te creëren voor de deelnemende bibliotheken.

Bij de grote bibliotheken is de openbare bibliotheek van Arnhem als beste gekozen door een vakjury. De pas geopende Rozet werd door de jury geroemd als inspirerend voorbeeld voor anderen. Citaat uit het juryrapport: ‘Ontwerper Neutelings Riedijk heeft, samen met de interieurarchitect en het team van de bibliotheek, een geweldige bibliotheek neergezet. Alles ademt kwaliteit in Arnhem, inclusief de collectie, en men heeft, ook zo kort na de opening, aan details gedacht.’ Gesteld kan worden dat Nederland een bibliotheek van internationale allure rijker is.

Bij de middelgrote bibliotheken werd Nieuwegein als beste verkozen. De jury was onder de indruk van de ondernemingslust van de bibliotheek en van de keuze om zowel traditionele media en lokale informatie aan te bieden.

Als beste kleine bibliotheek werd de bibliotheek in Laren genoemd. De jury was onder de indruk van de actieve samenwerking met andere bewoners van het Brinkhuis en de kwaliteit van de na de brand in 2011 opgebouwde collectie.

De verkiezing van Beste Bibliotheek van Nederland is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad. De hoofdprijs – de NBD/Biblion Award – wordt ieder jaar aan de winnaars uitgereikt tijdens een feestelijk evenement.

Afbeelding: Rozet_interieur_ARC14 Award_scagliobrakkee Neutelings Riedijk Architects_civiele techniek
Deel dit bericht