28 november 2014

Rozet valt wederom in de prijzen

Op 27 november j.l. werden de ARC14 Awards, de prijzen voor het allerbeste werk in Architectuur, Interieur en Stoelontwerp van het afgelopen jaar, uitgereikt. De ARC14 Interieur Award ging naar architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Merk X met het interieur van de ROZET in Arnhem.

ROZET in Arnhem is de bibliotheek, het Kunstbedrijf, de Volksuniversiteit, kunstuitleen toArt, café-restaurant Momento en het Erfgoedcentrum gehuisvest. Het gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk architecten. Het ontwerp voor het winnende interieur is van architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser in samenwerking met Evelyne Merkx, Merk X.

Uit het juryrapport: "De Rozet nodigt al bij de voordeur uit tot allerhande soorten van gebruik. De kavel en de locatie noopten tot een bijzondere gebouwvorm: hoog en wigvormig, met bebouwing aan beide lange zijden en een smalle ingang aan een pleintje. Een expressieve trappartij verbindt alle verdiepingen visueel met elkaar. De inwoners van Arnhem zijn gezegend met een gebouw dat in korte tijd een plek in hun dagelijks leven heeft veroverd en daar met zijn karaktervolle interieur nog lang deel van zal uitmaken."

scagliobrakkee Neutelings Riedijk Architects

CONO Kaasmakers in Westbeemster
Een ander project waar ABT aan heeft bijgedragen, CONO Kaasmakers van Bastiaan Jongerius Architecten, won de ARC14 Architectuur. Uit het juryrapport: "de Kaasmakerij is op een sterke manier ingepast in het cultuurlandschap van de Beemster. Duurzaamheid is leidend in de bedrijfsprocessen van de kaasmakerij en het gebouw is hierop geheel afgestemd." De jury rept in dit verband van een 'kaastempel' en zegt "dat er op dit moment geen beter bedrijfsgebouw te vinden is dan dit majestueuze complex."

ARC14 Architectuur wordt mede mogelijk gemaakt door GIRA en de Architect. ARC14 Interieur is een initiatief van PLAN@OFFICE en de Architect. ARC14 Stoelontwerp is een initiatief van Desko en de Architect. Met de prijzen wil de redactie ondernemende en innovatieve ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken. Voor meer informatie over de ARC14 Awards kunt u terecht op de website van de Architect. 

Deel dit bericht