11 mei 2016

Rozet kanshebber internationale architectuurprijs ‘Beste gebouw ter wereld’

Internationale klasse, dat is wat Rozet uitstraalt. De nominatie voor de RIBA internationale architectuurprijs ‘Beste gebouw ter wereld’, is al een prijs op zich. Van de genomineerden uit 30 verschillende landen, vertegenwoordigt het Arnhemse culturele huis Rozet Nederland.

Betonnen gevel
Neutelings Riedijk Architecten ontwierp met Rozet een thuisbasis voor verschillende culturele en educatieve activiteiten instellingen binnen Arnhem. Het 12.000 m2 grote gebouw kenmerkt zich door de toepassing van beton. De buitengevel is opgebouwd uit zandkleurige, verticale prefab betonelementen. ABT heeft met behulp van een 3D BIM-model een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van dit innoverende project.

RIBA internationale prijs
Het wereldberoemde instituut RIBA, Royal Institute of British Architects, organiseert de prijs voor ‘Beste gebouw ter wereld’. De vakjury onder leiding van de wereldberoemde architect Richard Rogers, bewondert deze zomer de 30 genomineerde gebouwen. Vervolgens zullen er in de herfst 6 finalisten worden gekozen. December 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Deel dit bericht