07 juli 2016

Dinsdag 5 juli 2016 heeft de Kamer van Koophandel de namen van de 100 meest innovatieve bedrijven van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf bekend gemaakt. Het Verankeringssysteem van Vogel voor Uitkragende Vloeren (VVUV-systeem), een samenwerkingsverband tussen ABT, Vogel  en S&P Clever Reinforcement,  is één van de 100 geselecteerde innovatieve bedrijven voor de MKB innovatie top 100. 

Het VVUV-systeem is ontwikkeld na aanleiding van het in 2011 ingestorte deel van de galerij van een flatgebouw in Leeuwarden. Om instortingsgevaar in de toekomst te voorkomen heeft ABT in samenwerking met Vogel en S&P Clever Reinforcement een innovatief product ontwikkeld, het Verankeringssysteem van Vogel voor Uitkragende Vloeren. (VVUV-systeem) . 

Het VVUV-systeem is ontwikkeld voor  galerijen en balkons die zo’n 60 jaar geleden gemaakt zijn van beton. Door een te lage ligging van de bovenwapening en corrosie zijn galerijen en balkons aangetast en onveilig geworden. Met behulp van het VVUV-systeem zijn dergelijke doorgestorte vloeren weer op sterkte te brengen.

Methode 
Het VVUV-systeem is een innovatieve methode en werkt als volgt: Met behulp van een hoogwerker wordt van buitenaf een diep gat geboord in de kopse zijde van de galerijen of balkons tot in de achterliggende woning. In dit gat wordt een carbon-fiber staaf met hoge treksterkte verlijmd. Daarmee wordt de capaciteit van de bestaande betonwapening verhoogd en de veiligheid op peil gebracht. Door vanaf een hoogwerker te werken blijven de galerijen bruikbaar en blijft de bestaande vloerafwerking intact. Door het gebruik van de carbon-fiber staven hoeven er maar weinig gaten geboord te worden. Kortom, de overlast voor bewoners wordt tot een minimum beperkt. De nieuwe techniek is ook stukken goedkoper dan de traditionele versterkingsmethoden en het VVUV-systeem is ongevoelig voor corrosie.

Op 29 september 2016, tijdens de Dag van de Innovatie, wordt de ranking van de MKB innovatie top 100 bekend gemaakt. Wil je meer weten over het VVUV-systeem? Bekijk dan de innovatie pagina op de website. 

Deel dit bericht