01 december 2017

Park Vijversburg wint ARC17 Detail Award

De ARC17 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende – reeds voltooide – projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend architectonisch totaalconcept. Park Groot Vijversburg komt dit jaar als grote winnaar uit de bus!

Goede detaillering
Een goede detaillering draagt bij aan de esthetiek en de functionaliteit van een gebouw. Daarmee maakt het deel uit van het onderscheidende vermogen van een architect of ingenieur. Het detail dat de beste en meest consequente oplossing biedt in relatie tot het grotere geheel, komt in aanmerking voor de ARC17 Detail Award. Voor de jury was dat dit jaar: Park Groot Vijversburg. ABT ondersteunt het project op alle technische disciplines: van de inventarisatie van de historische villa tot aan de kostenadvisering.

Oordeel
Het Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg door Studio MAKS en junya.ishigama+associates beantwoordt volgens de jury in alle opzichten aan de uitvraag van de Detail Award.  “Het is een uitdagend architectonisch concept waarvan de vernieuwende details zonder twijfel integraal deel uitmaken. (…). De zoektocht naar transparantie en minimalisme is een opgave die echt vanuit de ontwerpers zelf is gekomen en tot het maximaal haalbare is doorgevoerd. De bereikte eenvoud is bovendien geen oneliner, maar het resultaat van complexiteit in meerdere opzichten", aldus de jury.

Jury
De jury van de ARC17 Detail Award bestaat uit voorzitter Walter Spangenberg van ABT, Thijs van Bijsterveldt van Shift Architecture Urbanism, Mijke Rood van ZZDP Architecten, Leo Versteijlen van SITE urban development en secretaris Willem Wopereis van De Architect. Omdat ABT bij een aantal ingezonden projecten is betrokken, kon Walter Spangenberg geen stem uitbrengen op deze projecten.

Over de ARC17 Detail Award
De ARC17 Detail Award is een initiatief van De Architect en KUBUS. Het doel van de ARC17 Detail Award is het maatschappelijke belang van architectuur te belichten, het vakmanschap en de kwaliteit van gebouwde architectuur te versterken en aandacht te besteden aan inventiviteit en passie bij het ontwerpen.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de projectpagina of lees de publicatie 'Visitor Centre 'Park Groot Vijversburg'. 

Deel dit bericht