13 september 2017

Park Vijversburg genomineerd voor ARC17 Detail Award

Het Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg  is genomineerd voor de ARC17 Detail Awards. Naast Park Vijversburg werd ook concertzaal Musis Sacrum geselecteerd uit de door de jury samengestelde top vijf. De Detail Award bekroont (reeds voltooide) architectonisch uitdagende projecten, die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaalconcept.

Top vijf
Uit de 46 inzendingen voor de ARC17 Detail Award heeft de jury een longlist samengesteld die tijdens het juryberaad is teruggebracht tot een top vijf:

-    Parkeergarage Zwolle (Dok Architecten)
-    Villa X (Barcode Architects)
-    Olifantenbrug Artis (Dingeman Deijs Architects) 
-    Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg (Studio MAKS i.s.m. Junya Ishigami)
-    Concertzaal Musis Sacrum (Van Dongen-Koschuch Architects and Planners)

Uit deze top vijf zijn het Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg en de concertzaal Musis Sacrum genomineerd

Reactie van de jury
“Het Bezoekerspaviljoen Park Vijversburg beantwoordt in alle opzichten aan de vraag van de Detail Award”, aldus de jury. “Het zet een sterk samenhangend concept neer, waar het detail een integraal en intrinsiek onderdeel van is. Het minimalistische resultaat ontleent kracht aan de uitdagende, innovatieve manier waarop het is gebouwd.” 

ABT ondersteunt het project op alle technische disciplines: van de inventarisatie van de historische villa tot aan de kostenadvisering.

Jury
De jury van de ARC17 Detail Award bestaat uit:

-    Voorzitter Walter Spangenberg (ABT)
-    Thijs van Bijsterveldt (Shift Architecture Urbanism)
-    Mijke Rood (ZZDP)
-    Leo Versteijlen (SITE urban development)
-    Secretaris Willem Wopereis (De Architect)

ABT is betrokken bij een aantal ingezonden projecten. Om deze reden kon Walter Spangenberg van ABT geen stem uitbrengen op deze projecten. Ook is hij niet betrokken bij de uiteindelijke keuze van de winnaar. De uitreiking van de ARC17 Awards vindt op 30 november plaats in de Kauwgom Ballen Fabriek in Amsterdam.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de projectpagina of lees de publicatie 'Visitor Centre 'Park Groot Vijversburg'. 

Deel dit bericht