17 januari 2019

Park Groot Vijversburg op shortlist EU Mies Awards

ABT-project Park Groot Vijversburg staat op de shortlist voor de "European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award", ook wel de EU Mies Awards genoemd.

Jury

Uit de circa 400 inzendingen voor deze prestigieuze architectuurprijs heeft de jury een shortlist gemaakt van 40 projecten. Deze shortlist is op 16 januari bekendgemaakt. De 5 finalisten worden op 13 februari aangekondigd. Medio april worden de winnaars bekendgemaakt. De EU Mies Award Open Days vinden in mei plaats om bezoeken aan de genomineerde projecten te promoten. De EU Mies Award Day zelf vindt plaats op 7 mei in het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona, met tijdens deze dag onder meer de opening van de tentoonstelling, lezingen en de prijsuitreiking.

Park Groot Vijversburg

In 2017 werd het nieuwe bezoekerscentrum en het kunstpark Groot Vijversburg in Tytsjerk geopend. Studio Maks en Junya Ishigami & associates Co. verweefden het centrum met het landschap. ABT ondersteunde de ontwerpers met advies voor alle technische disciplines. Lees verder over dit project!

Betrokken ABT'ers bij Park Groot Vijversburg: Bouwkundige advisering en ontwerpcoördinatie: Jeroen ter Haar. Glasconstructie: Han Krijgsman en Diana de Krom. Installatie/ Bouwfysica: Niek Kunnen.

Deel dit bericht