Vijversburg_banner_basis
19 mei 2017

Park Groot Vijversburg feestelijk geopend

13 mei vond de opening plaats van het Park Groot Vijversburg in Tytsjerk voor het publiek. Het Nederlandse architectenbureau Studio MAKS en het Japanse architectenbureau junya.ishigama+associates kwamen met een radicaal concept, dat durf vergde van opdrachtgever Stichting 'Op Toutenburg'. ABT droeg bij aan de realisatie door van het begin af aan integraal te adviseren.

Constructieve functie van glas
Park Groot Vijversburg is een 19e-eeuwse buitenplaats. Het historische landhuis is gerestaureerd en het park is verdubbeld in oppervlak. Naast het landhuis kwam een paviljoen voor bezoekers. De plattegrond van het bezoekerscentrum is een driehoekige centrale hal waarvan de punten zijn uitgetrokken tot lange smalle gangen. Van begin af aan was duidelijk dat het een minimalistisch gebouw moest worden met veel glas. Zichtbare constructie-elementen, zoals kolommen, waren niet gewenst. ABT stelde voor dat het glas een constructieve functie zou krijgen. Bijzondere aandacht is daarbij besteed aan de veiligheid. Het glas is in meerdere lagen uitgevoerd om ook bij breuk capaciteit te behouden.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de projectpagina of lees de publicatie 'Visitor Centre 'Park Groot Vijversburg'. 

Deel dit bericht