Opening Utrecht Vaartsche Rijn is een feit
22 augustus 2016

Utrecht is een station rijker: vandaag zullen de eerste treinen en trams halteren te Vaartsche Rijn. Vlak voor het begin van het nieuwe studiejaar vormt de opening van station Vaartsche Rijn een snelle verbinding naar de sterk ontwikkelende De Uithof. Onder het nieuwe station is een brede doorgang voor fietsers en voetgangers gefaciliteerd.

Randstadspoor
In opdracht van ProRail heeft Strukton dit project gerealiseerd.  Hierdoor is de verbinding tussen Utrecht Centraal en De Uithof een feit. De bouw van het station is onderdeel van het project Randstadspoor: een spoornetwerk met zeven nieuwe stations en 80 kilometer nieuw spoor in de omgeving Utrecht.

Complexe puzzel
Voor de realisatie van de buurtstallingen onder het station heeft ABT een BLVC-advies geschreven. Dit is een advies om de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie zo optimaal mogelijk te realiseren. Deze opdracht is uitgevoerd voor de gemeente Utrecht. Ook heeft ABT een deel van de engineering verricht voor de kunstwerken en de glasengineering van de trapopgangen, abri’s en liften. 

Deel dit bericht