10 april 2017

Opening eerste fase Nieuw Hoog Catharijne in Utrecht

Afgelopen woensdag 5 april is de eerste fase van de nieuwbouw van Nieuw Hoog Catharijne geopend. Het drukste overdekte winkelcentrum van Nederland krijgt hiermee een ander karakter. Met 16.000 nieuwe vierkante meters aan commercie is het nieuwe Hoog Catharijne hoog, licht en overzichtelijk, met een duidelijke routing. De looproute is omgelegd nu de noordpassage is geopend, de komende tijd wordt de oude looproute gesloopt en de zuidpassage gebouwd.

Complete metamorfose
De winkels zijn verspreid over het poortgebouw en het entreegebouw, met de Stadskamer en Styleroom als centrale punten. De komende tijd zullen er nog verschillende winkels en restaurants hun deuren openen. In 2019 zal het gehele winkelcentrum – na een complete metamorfose – officieel openen.  Het nieuwe Hoog Catharijne wordt dus gefaseerd vernieuwd. Zo kunnen delen van het bestaande winkelcentrum gewoon functioneren tijdens de bouw.

Rol ABT
ABT is onder meer verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging in de uitvoering van de onderbouw (ondergrondse parkeergarage), de vertaling van het ontwerp naar de werk- en keuringsplannen, de bouwtechnische coördinatie, het maken van verhuurtekeningen voor de retail en de bouwkundige engineering van de bovenbouw (commerciële ruimte en woningen).

Afbeelding: Basisbestand_grotefoto_ nieuws en publicaties_Hoog Catharijne Utrecht
Deel dit bericht