Onthulling Nationaal Holocaust Namenmonument
17 september 2021

Het nieuwe Holocaust Namenmonument in Amsterdam wordt aanstaande zondag, 19 september 2021, onthuld door Zijne Majesteit de Koning samen met Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité.

Met het Holocaust Namenmonument krijgt Nederland ruim 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog eindelijk een monument met de namen van de 102.000 Nederlandse Holocaustslachtoffers die geen graf hebben. Het door de Pools-Amerikaanse architect Daniël Libeskind ontworpen monument staat aan de Weesperstraat in Amsterdam.

Het monument omvat vier spiegelende letters die samen het woord “in memoriam” in het Hebreeuws vormen. De letters worden gedragen door een labyrint van 2 meter hoge bakstenen muren met daarin de namen van alle slachtoffers gegraveerd.

Rol ABT

ABT had de eer bij te dragen aan de totstandkoming van dit bijzondere monument. In opdracht van AIP partners voerde ABT de constructieve advisering uit van de RVS stalenbovenbouwconstructie van het monument. IMD is verantwoordelijk voor de onderbouw.

De onthulling wordt aanstaande zondag live uitgezonden door de NOS op NPO 1 om 13:30 uur. Op www.holocaustnamenmonument.nl vind je meer info hierover.

Renovatie Nationaal Holocaust Museum en Hollandsche Schouwburg

Daarnaast verzorgt ABT samen met architectenbureau OFFICE WINHOV de renovatie van het Nationaal Holocaust Museum i.o. in Amsterdam. ABT voert de integrale advisering uit en is verantwoordelijk voor de constructies, installaties, bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek. Het museum gaat naar verwachting in 2022 weer open.

Meer weten over dit project? Lees hier dan verder! 

Beeld: © AIP partners B.V.

Deel dit bericht