13 maart 2015

Onderzeebootloods feestelijk geopend

De onderzeebootloods op de RDM Campus is op donderdag 12 maart feestelijk geopend. Samen met de opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam bepaalde ABT de ambitie en aanpak. ABT was verantwoordelijk voor de technische coördinatie en uitwerking van de renovatie. De loods in Rotterdam is getransformeerd tot een evenementenhal. De hal gaat gebruikt worden voor evenementen tot 5000 personen.

Het is mogelijk om de hal in verschillende delen op te splitsen om zo evenementen voor kleinere groepen mogelijk te maken. Met de onderzeebootloods wil het Havenbedrijf Rotterdam naast innovatieve bedrijvigheid en technische opleidingen ruimte bieden voor cultuur in de haven van Rotterdam.

Bij de transformatie van het gebouw is het oude ruwe karakter van de loods zoveel mogelijk behouden gebleven. De technische staat van het gebouw is opgewaardeerd met respect voor het oude gebouw. De gevel is gerenoveerd en door de nieuwe openingen in de gevel wordt er een prachtig uitzicht geboden op de Rotterdamse haven. De nieuwe intelligente vloer maakt het mogelijk om op verschillende plekken in de hal podia, bars en beursstands aan te sluiten. Minimale ingrepen met een maximaal resultaat. 

Kijk voor meer informatie over RDM Campus op hun website.  

Afbeelding: RDM_onderzeebootloods_opening_havengebied_Rotterdam_nieuws_ABT
Deel dit bericht