14 juli 2015

Onderwaterbeton Nieuwe Universiteitsgebouw Amsterdam gestort

Het Nieuwe Universiteitsgebouw in Amsterdam krijgt vorm. Op maandag 13 juli is het laatste onderwaterbeton gestort. Bijzonder is dat het onderwaterbeton bestaat uit 30% gerecycled granulaat en daardoor minder grind nodig is. Deze toepassing levert een bijdrage aan de wens om een duurzaam gebouw te ontwikkelen. In opdracht van Bouwcombinatie Campusplein ontwikkelde betonleverancier Mebin in samenwerking met ABT het onderwaterbeton.

In 72 uur werd totaal 6.800 m2 onderwaterbeton met 30% granulaat geleverd. Daarmee wordt ongeveer 25.000 kilo bespaard. Het ‘groene’ onderwaterbeton is ontwikkeld om een duurzaam gebouw te realiseren. De wens van de Vrije Universiteit in Amsterdam is dan ook om het gebouw te laten voldoen aan de criteria voor het keurmerk BREEAM-NL Excellent. 

Integrale expertise
Vanaf eind 2017 zal het Nieuwe Universiteitsgebouw in Amsterdam in gebruik worden genomen. In het flexibele en duurzame gebouw komen ruimtes waarin onderwijs, onderzoek en cultuur elkaar afwisselen. ABT levert integrale expertise op het gebied van bouwkunde, constructies, geotechniek en bouwmanagement.


Meer informatie over het ‘groene’ onderwaterbeton? Lees het interview met onder andere Ruud Arkesteijn in de Cobouw.

Deel dit bericht