01 september 2017

Officiële opening nieuwe Asian Library

Op 14 september wordt de Asian Library van de Universiteit Leiden officieel geopend. De Asian Library heeft alle collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) over Azië onder één dak. Deze collecties bestaan uit zeldzame manuscripten, boeken, kaarten en foto’s – en genieten internationale faam.

Licht en modern
De Asian Library bevindt zich op het dak van de Universiteitsbibliotheek en is ontworpen door Katja Hogenboom Studio in samenwerking met Felsch architecten. De uitbreiding op het dak beslaat circa 1.000 m2. De Asian Library heeft een lichte en moderne bouwstijl, die kenmerkend is voor Aziatische gebouwen. Ook de binnentuin – gerealiseerd in samenwerking met de Hortus Botanicus – is gerealiseerd in Aziatische stijl. Verder kreeg het Open Magazijn (verdieping -1) een upgrade en werd er een extern boekendepot gerealiseerd in het Van Steenis.

Rol ABT
ABT nam tijdens dit project onder meer het projectmanagement, bouwfysisch en constructief advies, bouwkostenmanagement en de directievoering voor haar rekening.

Deel dit bericht