15 maart 2016

Officiële opening CineMec Nijmegen

Op dinsdag 15 maart heeft CineMec Nijmegen haar deuren officieel geopend. Commissaris van de Koning, de heer C. Cornielje, had de eer om de acht CineMec zalen officieel te openen. ABT heeft met behulp van een 3D Bouw Informatie Model (BIM) het gehele ontwerp- en bouwproces van CineMec Nijmegen begeleid.

De aftrap van het middagprogramma voor de zakelijke markt werd verzorgd door de Commissaris van de Koning. Hij gaf zijn visie op de samenwerking tussen Arnhem en Nijmegen. Hooglerares geschiedenis, Dolly Verhoezen, gaf een lezing over ‘Gelderland, een geschiedenis om trots op te zijn’. Daarnaast werd de middag gevuld met diverse pitches, filmcompilaties en sprekers.

BIM
ABT bouwde de 3D-database en zette gedurende het hele ontwerp- en bouwproces de benodigde technische expertises in op het gebied van bouwkunde, constructie, installatietechniek, bouwfysica, akoestiek, bouwkosten en bestek. BIM maakte oplossingen mogelijk die voorheen ondenkbaar waren. Naast de verantwoordelijkheid voor het ontwerp en de bouw richt ABT momenteel ook een beheer- en onderhoudsmodel in.

Deel dit bericht