04 november 2019

Officiële bouwstart Huis van Delft

Op donderdag 31 oktober is het officiële startsein gegeven voor de bouw van Huis van Delft; een prominent project in de binnenstad van Delft (naast het ook door ABT gerealiseerde Stadskantoor). Huis van Delft straalt niet alleen geschiedenis uit, maar moet zelf ook onderdeel van de geschiedenis worden. Het wordt een monument voor de toekomst, een ambitieus ontwerp met een hoog afwerkniveau.

Techniek en innovatie

Aan de koppen van het gebouw verrijzen trapgevels van twintig meter hoog. In de langsgevels komen hoge glazen geveldelen als inverses van de Delftse huisjes. Dit zijn de plekken in het gebouw waar Delft zichzelf kan presenteren. Techniek en innovatie is daarbij 1 van de belangrijke pijlers. Naast deze publieke ruimte, die ongeveer een derde van het oppervlak beslaat, komen er woningen. Die variëren van grondgebonden woningen tot maisonnettes, lofts, penthouses en appartementen. TU Delft is de curator voor de invulling van de inverse huisjes, gezamenlijk met technische en innovatiegeoriënteerde bedrijven en organisaties uit Delft.

Rol ABT

ABT tekende voor alle ingenieursdiensten, architect Koschuch Architects draagt zorg voor het ontwerp, de bouw wordt verzorgd door Ter Steege en Dura Vermeer en de ontwikkelende partij is Ter Steege Vastgoed. Meer weten over dit project? Lees hier dan verder!

Deel dit bericht