02 oktober 2013

Nominatie en eervolle vermelding Betonprijs

Parkpergola Máximapark is genomineerd voor de Betonprijs 2013 in de categorie constructief ontwerp. Ook krijgt het levensgrote kunstwerk van kunstenaar Florentijn Hofman ‘Het Feestaardvarken’ een eervolle vermelding. Tijdens het Betonprijsdiner op 20 november a.s. worden de winnaars bekend gemaakt.

De Betonprijs is een tweejaarlijkse prijs voor projecten waarin het materiaal beton op een bijzondere wijze is toegepast. Dit jaar zijn er 99 projecten ingediend in 8 verschillende categorieën. Volgens de jury van de Betonvereniging is het een zeer aanzienlijk aantal.

Parkpergola Máximapark, Utrecht
Betonnen honingraatelementen van 6 meter hoog en 80 centimeter diep, geschakeld tot een rij van maar liefst een kilometer, vormen de eerste fase van de Parkpergola in het Máximapark in Utrecht. De pergola omsluit de Binnenhof van het park, als een transparante rand die in de toekomst grotendeels begroeid zal zijn.Parkpergola is dé plek waar natuur en cultuur samenkomen. ABT was verantwoordelijk voor de constructieve advisering en bouwmanagement.
 

Afbeelding: Parkpergola_Betonprijs 2013_Johan de Boer

Feestaardvarken, Arnhem
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Burgers´ Zoo heeft kunstenaar Florentijn Hofman een feestaardvarken ontworpen dat namens de dierentuin aan de stad Arnhem wordt geschonken. ABT verzorgde de constructieve advisering.

Deel dit bericht