26 augustus 2014

Nominatie Early Childhood Centre Houtarchitectuurprijs 2014

Early Childhood Centre in Den Haag is één van de acht genomineerde projecten voor de Houtarchitectuurprijs 2014. ABT was als constructeur bij het project betrokken.

De tweejaarlijkse prijsvraag is een initiatief van Centrum Hout en Koninklijke VVNH om nieuwe technieken, toepassingen én de vele mogelijkheden van de hernieuwbare grondstof hout volop in de schijnwerpers te zetten. De Houtprijs kent twee categorieën: de Houtarchitectuurprijs en de Houtinnovatieprijs.

De Houtarchitectuurprijs stond ook dit jaar open voor bouwprojecten die de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengen. Niet de grootte van het project is bepalend, maar de vormgeving en juiste toepassing én detaillering van hout.
De prijsuitreiking van de Houtprijs vindt plaats op 7 oktober 2014 tijdens de Internationale Houtdag. Naast het oordeel van de jury is er ook een publieksprijs.

Fotograaf: Ronald Tilleman photography

Kraaijvanger koos voor veel hout en zichtbare duurzame energie- en waterbronnen, in de opzet van een boerenerf. Als een serie houten gebouwen rond een gerestaureerde zestiende-eeuwse boerderij is het Early Childhood Center vormgegeven. Zo sluit het perfect aan op het kleinschalige karakter van de omgeving. Het gebouw is één laag de grond in geduwd om de monumentale boerderij niet in de schaduw te zetten. Dankzij een verlaagd speelplein en een talud gaat dit niet ten koste van de daglichttoetreding.
De school biedt plek aan 230 kinderen van drie tot zes jaar oud en omvat twaalf klaslokalen, een gymlokaal, een kinderdagverblijf, een cafetaria en een multifunctionele ruimte.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Deel dit bericht