Nieuwe tramremise Nieuwegein officieel geopend
06 december 2019
Op donderdag 28 november is de nieuwe tramremise in Nieuwegein in gebruik genomen. Gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouders van de gemeente Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein drukten gezamenlijk op een symbolische knop om de tramremise te openen. ABT heeft met een intergraal team bijgedragen aan dit project. Naast technische oplossingen op constructief gebied lag er voor ABT ook een belangrijke rol met betrekking tot het integrale BIM-model en BIM-management. 
 
Renovatie tramremise
 
Vanuit de tramremise wordt het hele regionale Utrechtse tramsysteem aangestuurd en onderhouden. Met de komst van deze tramremise verdubbelt het aantal reizigers in het Utrechtse openbaar vervoer.
 
De afgelopen jaren is hard gewerkt aan zowel de renovatie van de tramremise in Nieuwegein als aan de Uithoflijn. De Uithoflijn verbindt Utrecht CS met Utrecht Science Park. Op de nieuwe tramlijn worden vanaf 16 december 27 nieuwe trams ingezet. Omdat de bestaande tramremise niet geschikt was het nieuwe type tram te stallen, te beheren en te onderhouden, was de renovatie noodzakelijk. Ook is er een nieuw kantoor gerealiseerd.

Bekijk in dit filmpje de opbouw en het resultaat van de tramremise Nieuwegein.
 
Rol ABT en betrokken partijen
 
Een integraal team van ABT heeft op verschillende expertisegebieden bijgedragen aan dit project. Van de technische oplossingen op constructief gebied, tot het maken van een integraal BIM-model en het uitvoeren van BIM-management. Het opgestelde BIM-model is gebruikt voor zowel de communicatie met de klant, als bestek en voor de aanvraag van de Omgevingsvergunning. Daarnaast was ABT verantwoordelijk voor de bouwkundige planuitwerking, geotechniek en technische inhoud van het bestek. Een mooi project waar zowel constructie als bouwkunde in het BIM-model zijn verwerkt.
 
Bbn adviseurs adviseerde op het gebied van huisvestingsadvies, van risicomanagement tot bouwkostenmanagement. Bosch Slabbers was betrokken als landschapsontwerpen en DWA met betrekking tot de bouwfysica. Studiomarsman was betrokken als architect en Movares adviseerde op het gebied van spoortechniek.
 
Meer weten over dit project? Lees hier dan verder!
 
Fotografie: Rick Huisinga
Deel dit bericht