22 oktober 2014

Nieuwe poppodium "Grenswerk" te Venlo geopend

Op 15 oktober werd het nieuwe poppodium van Venlo geopend. Het poppodium met zijn robuuste interieur, prachtige doorkijken en schitterende LED verlichting, ademt sfeer maar is daarnaast uitermate functioneel.

Grenswerk wordt een plek waar iedereen kan genieten van pop, blues, rock, dance, Americana, metal, singer-songwriter en alle daarbij behorende subgenres. De organisatie wil iedereen stimuleren om nieuwe muziek te ontdekken, eigen grenzen te verleggen en je te laten verassen. Het poppodium biedt plaats aan 550 bezoekers in de zaal. Naast de grote zaal kunnen de bezoekers nog terecht in het popcafé met ruime eetmogelijkheden, oefenstudio’s en twee foyers met bar en rookruimte.

Het gebouw heeft een doos-in-doos-constructie met de muziekzaal in het hart van het pand. Architect Patrick Koschuch van van Dongen-Koschuch tekende voor het ontwerp. Daarbij is het programma zo gepositioneerd, dat een open, transparante sfeer op de begane grond ontstaat, met uitnodigende plint, die voor aansluiting met het stedelijke weefsel zorgt. De activiteiten binnen in het gebouw zijn door de voorbijganger vanaf de straat te zien door de grote vensters op elke etage.

ABT heeft als constructief, geotechnisch, installatietechnisch en kostentechnisch adviseur er mede voor zorg gedragen, dat dit “weergaloze poppodium” tot stand is gekomen. Het compacte gebouw met opgetilde zaal en vele vides is een constructief hoogstandje. Binnen deze compacte structuur zijn de installaties geluidloos en verdekt weggewerkt. Alleen waar nodig accentueren de constructies en installaties het bouwkundig ontwerp.

Bekijk het filmpje van de opening hier.

Afbeelding: Grenswerk_poppodium Venlo_constructief_geotechnisch
Deel dit bericht