Nieuwe Amsterdam Museum wordt toegankelijk en toekomstbestendig
08 maart 2021

Het Amsterdam Museum wordt gerenoveerd en verbouwd. De renovatie moet van het bestaande monument een toekomstbestendig stadsmuseum maken. ABT is als samenwerkend bureau van de architect (Neutelings Riedijk Architecten) verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp en uiteraard erg content met de bijdrage aan dit uitdagende project.

Uitnodigend gezicht naar de stad

Het nieuwe Amsterdam Museum wordt een publieksvriendelijke plek waar bezoekers en bewoners Amsterdam leren kennen in een museumgebouw dat in verbinding staat met de buurt, de stad en haar bewoners. Het nieuwe museum wordt beter herkenbaar en toegankelijk voor álle bezoekers. De ramen en deuren van het monument, die nu vaak geblindeerd en gesloten zijn, gaan weer open. Het museum vormt daarmee een uitnodigend gezicht naar de stad en brengt leven in de hoven en aan de straat.

Voelbare veranderingen ín het museumgebouw

De veranderingen zullen ín het museumgebouw het meest voelbaar zijn. Er komen grotere museumzalen met meer ruimte voor de collectie, tijdelijke presentaties en educatie. De nieuwe goed uitgeruste multifunctionele werk- en ontvangstruimtes en een auditorium die er komen zijn geschikt voor debat, workshops en onderwijs. Het gebouw krijgt een duidelijk museaal parcours dat toegang geeft tot alle delen, ook de monumentale zoals het historische authentieke gewelf – dat nu niet toegankelijk is voor publiek - en de Regentenkamer. Op het gebied van daglicht, klimaat en duurzaamheid worden ook forse moderniseringsslagen gemaakt. 

Naar verwachting zal het nieuwe Amsterdam Museum openen in 2025, ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad

Afbeelding: AmsterdamMuseum_NeutelingsRiedijk-MAQUETTE BIRD_S EYE N-W
Ontwerp: Neutelings Riedijk Architecten
Deel dit bericht