Nieuwbouw SJG Weert is compact, flexibel en toekomstbestendig
14 oktober 2021

SJG Weert gaat als modern en compact ziekenhuis een nieuwe toekomst tegemoet. Het ziekenhuis ligt midden in de lokale samenleving en daarom wil SJG Weert graag op de huidige locatie blijven. Na 150 jaar zorg verlenen is SJG Weert echter uitgegroeid tot een veelheid aan gebouwen en bouwdelen. Binnen het masterplan vervangen we in twee fasen al het vastgoed door twee nieuwe bouwdelen van in totaal 20.000 m2. 

Fase 1

Als eerste wordt een nieuwbouw van 11.500 m2 gerealiseerd die aansluit op het bestaande hoofdgebouw, waarvan een groot deel daarna verdwijnt. Het nieuwe deel telt vier verdiepingen en biedt ruimte aan medische beeldvorming, apotheek, IC en SEH (begane grond), diverse poliklinieken (eerste verdieping), dagverpleging en Vrouw-Moeder-Kind centrum (tweede verdieping) en verpleegafdelingen (derde en vierde verdieping). De vleugels van het nieuwe gebouw omsluiten een patio op de begane grond. 

Fase 2

De stap, die nog een aantal jaar op zich laat wachten, is het vervangen van de overige oudbouw. Betrokken partijen bij dit project zijn Wiegerinck (architectuur en bouwkundige planuitwerking), ABT (constructies, geotechniek, en bouwfysica), Huygen Installatie Adviseurs (elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties) en Van Reeuwijk Consulting (Plan van Eisen).

Afbeelding: Nieuwbouw SJG Weert
Deel dit bericht