22 oktober 2014

Nieuw Hoog Catharijne: Funderingsfase parkeergarage afgerond

Op 1 oktober is de laatste boorpaal van de fundering van de parkeergarage van Nieuw Hoog Catharijne afgestort. Hiermee is de funderingsfase voor de parkeergarage afgesloten. Daarmee is ook een technische en logistieke uitdaging in dit project afgerond. De eerste vloervelden zijn op 3 oktober gestort.

Na bijna 5 km boren, het afhangen van 700 ton aan wapening en het storten van bijna 9000 m3 beton zijn 156 boorpalen van 1500 mm en 2000 mm tot wel 38,0 -NAP aangebracht. Deze vormen de fundering voor de 5-laagse ondergrondse parkeergarage en bovenbouw van het vernieuwde Hoog Catharijne. In ruim drie maanden is het fundament van de werkzaamheden gelegd.

De werkzaamheden zijn nu ook te volgen via de webcam.

Rob van der Linge

Project Nieuw Hoog Catharijne
In opdracht van Corio bouwt BAM Utiliteitsbouw in het centrum van Utrecht aan Hoog Catharijne. De complexe realisatie moet plaatsvinden op een klein oppervlak, midden in het centrum van Utrecht, terwijl het drukke verkeer gewoon doorgaat. Daarbij werken de bouwers gelijktijdig aan nieuwbouw naar boven én naar beneden. De projectuitvoering is een staaltje van ketensamenwerking tussen adviseur ABT en bouwer BAM Utiliteitsbouw. Die samenwerking vloeit voort uit een geïntegreerd contract (UAV-gc).

ABT verzorgt de kwaliteitsborging in de uitvoering van de onderbouw. Ook wordt meegedacht over de vertaling van het ontwerp naar de werk- en keuringsplannen. Daarnaast zet ABT zijn kennis in bij de bouwtechnische coördinatie en de bouwkundige engineering van de bovenbouw. Alle activiteiten worden vastgelegd in een 3D-BIM model. Hiervoor werkt ABT nauw samen met BAM Advies & Engineering. De nabijgelegen Vredenburgknoop is als onderdeel van de inritten door ABT ontworpen en in de uitvoering begeleid als Directie UAV. 
 

Deel dit bericht