11 februari 2011

Nederlandse bouwprijs voor TransPort

Tijdens het gala van de Nederlandse bouw op 9 februari 2011 is TransPort uitgeroepen tot winnaar in de categorie Duurzaam integraal ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden. Dit nieuwe hoofdkantoor voor transavia.com en Martinair, ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, refereert door de gestroomlijnde vorm aan vliegtuigen en brengt de identiteit van de luchtvaartmaatschappijen tot uiting. Onlangs ontving TransPort het eerste LEED Platinum duurzaamheidcertificaat in Europa. ABT verzorgde de constructieve advisering en het toezicht van dit bijzondere project.

Fotograaf Pieter Kers

De jury is van mening dat TransPort een soort vanzelfsprekendheid uitstraalt. Het gebouw scoort hoog op de drie P’s (People, Planet, Profit) en kenmerkt zich door een hoge integrale kwaliteit. Verder wordt er gebruik gemaakt van de modernste technieken, in combinatie met traditionele, nu voor handen zijnde, materialen (60% recycle). De jury vindt dat de wijze waarop dit project is benaderd leerstof zou moeten zijn in de huidige beroepspraktijk en in het onderwijs dat gegeven wordt op technische universiteiten en hogescholen.

De toekenning van de tweejaarlijkse Nederlandse Bouwprijs daagt de bouwwereld uit om hun creatieve ideeën, innovaties en duurzame bouwinitiatieven te presenteren. ABT is trots om voor de vierde keer op rij een bijdrage geleverd te hebben aan een winnend project. TransPort vormt een prachtige toevoeging aan het rijtje met Kantoorcomplex Westraven, BIMHuis/Muziekgebouw aan ’t IJ, Glaspaleis te Heerlen en Ondergronds danstheater (ArtEZ Hogeschool voor de kunsten).

In totaal zijn er dit jaar 186 producten ter jurering voor de Nederlandse Bouwprijs aangeboden. Uiteindelijk zijn er elf projecten genomineerd. Hermitage Amsterdam, BioFoam Isolatie (Someren) en Cork Floorheating System zijn de winnaars in de overige categorieën van De Nederlandse Bouwprijs.

Deel dit bericht