21 september 2015

Nationale Staalbouwdag 2015: Op de Schaal van Staal

In Groningen is de dreiging van aardbevingen groter dan werd aangenomen. De schade is op dit moment al aanzienlijk. Op donderdag 1 oktober tijdens de Nationale Staalbouwdag in de kromhouthal in Amsterdam wordt hier speciale aandacht aan gegeven. De Nationale Staalbouwdag is hét jaarlijkse info-event voor bouwprofessionals uit zeer diverse branches. 

Speciaal voor constructeurs organiseert Bouwen met Staal met behulp van haar Technische Commissie Aardbevingen, een middagseminar waarbij alle belangrijke aspecten van aardbevingsbestendig ontwerpen en detailleren aan bod komen. Diverse partijen zullen tijdens deze dag spreken. Ook een tweetal ABT’ers spreken deze dag, te weten Rick Bruins en Rudi Roijakkers van ABT|Wassenaar

Warmlopen voor het constructeursseminar kunt u ’s ochtends in de congreszaal. Daar praat onder andere Rudi Roijakkers u bij over de omvang en ernst van de aardbevingsproblematiek, de juridische aspecten en de aanpak van de opgave in het algemeen.
Rick Bruins belicht de methodiek in ‘constructief ontwerpen op aardbevingen’ aan de hand van de aanstaande uitbreiding en renovatie van het monumentale Wiebengacomplex in Groningen.
    
Op het ‘aardbevingsbestendige plein’ van de expo is de hele dag te zien en horen hoe producenten, leveranciers en bouwers via hun concepten en producten een praktische invulling geven aan het begrip ‘aardbevingsbestendig bouwen’.  

Deel dit bericht