20 juli 2021

Multidisciplinaire opdracht voor nieuw hoofdkantoor DSM

DSM is voornemens hun wereldwijde hoofdkantoor te gaan verplaatsen van Heerlen naar Maastricht. In het stadsdeel Wyck ontwikkelt DSM in nauwe samenwerking met vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W een nieuw Paris Proof, innovatief en inspirerend hoofdkantoor. Een aantal werkmaatschappijen van Oosterhoff gaat in opdracht van EDGE/3W aan dit project bijdragen: bbn adviseurs verzorgt het bouwkostenmanagement, ABT adviseert over de constructies en Huygen levert de installatietechnische advisering. Eind 2023 moet de bouw gereed zijn.

Verbinden van oud en nieuw

De nieuwe locatie is gevestigd midden in een levendige, stedelijke omgeving in het centrum vlak bij het treinstation, hotels en andere voorzieningen. Het perceel bestaat uit twee gebouwen – het historisch monument de Ambachtsschool en de voormalige bioscoop Euroscoop – die worden samengevoegd, gerenoveerd en opgeknapt tot een 6.500 m2 high-end gezonde werkruimte. Daarbij worden enerzijds de monumentale kenmerken van de bestaande panden behouden en anderzijds het geheel eigentijdser gemaakt door het inbrengen van meer daglicht en hybride werkmogelijkheden.  
Dankzij het slimme ontwerp en constructie wordt het nieuwe kantoorpand energieneutraal. Er wordt gestreefd naar het behalen van het hoogste certificeringsniveau voor zowel BREEAM (Outstanding) als WELL (platinum) voor gezonde gebouwen.

Shell campus

ABT heeft ervaring met grootschalige herontwikkeling van wereldwijde hoofdkantoren. Zo werkt ABT sinds eind 2018 als Architect of Record voor het Haagse hoofdkantoor van Shell, waarbij verschillende losse gebouwen worden herontwikkeld en verbonden tot een duurzame Shell-campus. ABT werkt hierbij samen met andere Oosterhoff-bedrijven en een aantal externe partners.

Lees hier het volledige persbericht van DSM en EDGE Technologies.

Afbeelding: Edge_Maastricht_Exterieur_Vogelvlucht
Beeld: EDGE 3W, juli 2021
Afbeelding: Edge_Maastricht_Interieur_fr0
Beeld: EDGE 3W, juli 2021
Deel dit bericht