10 september 2018

Minorstudenten HAN trekken in bij ABT

Met ingang van het nieuwe studiejaar hebben studenten van de HAN, minor Creatief Construeren, hun intrek genomen bij ABT | ingenieurs in bouwtechniek in Velp. In een vleugel van het ABT kantoor aan de Arnhemsestraatweg kunnen studenten permanent gebruikmaken van een eigen projectruimte, als hub of atelier.

Het HAN-instituut Built Environment en ABT werken al vele jaren intensief en op vele manieren samen. Verschillende studenten liepen bij ABT stage en/of deden bij ABT hun afstudeerproject, waarvan diverse na hun studie bij ABT aan het werk gingen. Door een vleugel in deze professionele omgeving beschikbaar te stellen, waar alle deskundigheid op het gebied van bouwtechniek zoals constructie letterlijk binnen handbereik is, wordt deze  samenwerking uitgebreid. Voor zowel de HAN, ABT en bovenal de studenten een unieke kans elkaar laagdrempelig op te zoeken en kennis uit te wisselen.  

Minor Creatief construeren
De minor Creatief construeren duurt een half jaar en kan in het derde of vierde jaar van de opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek worden gevolgd. Ook studenten van andere hogescholen en verwante opleidingen kunnen inschrijven op deze minor. Studenten bedenken zelf een groot en complex project en werken de constructie hiervan uit in groepen van 6 studenten.

Bij deze minor hebben studenten behoefte aan een eigen, permanente plek.  In de projectruimte bij ABT krijgen de studenten hun instructie en colleges, overleggen ze en presenteren ze de (tussen)resultaten. Maar ze kunnen er bijvoorbeeld ook schaalmodellen en maquettes van hun ontwerpen bouwen. In een eigen projectruimte kan dit blijven staan en kan er de volgende dag  aan worden verder gewerkt.

Afbeelding: HAN_samenwerking ABT_minor Creatief Construeren_bouwkunde
Deel dit bericht