01 december 2017

Mbo-college De Maasvallei toont transformatie naar 'ROC Nijmegen, locatie Boxmeer'

Afgelopen week toonde mbo-college De Maasvallei haar transformatie na een renovatie van vier miljoen euro. Met deze transformatie is het ook tijd voor een nieuwe naam. Dat wordt officieel 'ROC Nijmegen, locatie Boxmeer'. Met de nieuwe naam laat de school duidelijker zien dat ze onderdeel zijn van het Nijmeegse roc.

ROC Nijmegen, locatie Boxmeer
'ROC Nijmegen, locatie Boxmeer' ligt in de kern van Boxmeer, op goede loopafstand van het station en het centrum. De school biedt onderwijs aan studenten die interesse hebben in de dienstverlening, zorg, beveiliging, defensie, sport en bewegen.

Revitalisering
De revitalisering van De Maasvallei kenmerkt zich door de vernieuwde gevels van de hoogbouw en de entree met een nieuwe balie. Deze elementen hebben een aantrekkelijke ‘look and feel’ gekregen. Daarnaast is de warmte- en koudelast in de lokalen teruggedrongen door toepassing van zonwering en isolerende beglazing.

Moderner en effectiever
Intern is de loop rondom de patio in ere hersteld en gemoderniseerd. De OSB-beplating – die het whiteboard omkleedt – is een belangrijk beeldbepalend kenmerk binnen het gehele gebouw. Ook zijn de skills-lokalen geschikt gemaakt voor de huidige stand van de opleidingen. De lokalen zijn heringericht en effectiever inzetbaar gemaakt. De douches en kleedruimten zijn vernieuwd en het docentengebied is uitgebreid. In het docentengebied zijn teamkamers voorzien.

Rol ABT
ABT is tijdens dit project verantwoordelijk voor de Total Engineering. De interieurarchitect is Puur Sang en het projectmanagement wordt verricht door ptg advies.

Deel dit bericht