05 september 2019

Masterclass 'Duurzame en gezonde gebouwen voor de zorgsector'

Verduurzamen van zorgvastgoed is een must. Het klimaatakkoord vereist dat gebouwen in 2050 een minimale hoeveelheid CO2 uitstoten. Welke maatregelen kunt u als zorgbestuurder nemen om dit ambitieuze doel te bereiken?

Masterclass

In de Masterclass 'Gezonde en duurzame gebouwen voor de zorgsector' hoort u meer over de stappen naar energieneutraal en gasvrij vastgoed. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Kosteneffectief verduurzamen - René Middelkoop: "Met het verduurzamen van uw vastgoed kunt u meetbare resultaten boeken. Oude gebouwen vormen het laaghangende fruit. Door slim om te gaan met beschikbare middelen voor onderhoud en verbetering kunt u ook bij nieuwere gebouwen grote stappen zetten."

Het creëren van draagvlak - Koen Post peilde voor zijn afstudeeronderzoek de stemming van betrokkenen in de zorgsector. Ervaren zorgbestuurders verduurzamen als een lust of een last? Een voorzichtige conclusie toont dat er vooral interesse is in gezonde gebouwen. En in circulair bouwen.

Circulaire en energetische aanpassingen in bestaande gebouwen - Annebeth Muntinga, bouwfysicus bij ABT: "Drastische CO2 reducties zijn noodzakelijk om de doelstellingen van het klimaatakkoord te halen. Het aanbod van duurzame technieken en maatregelen is overweldigend, maar wat heeft nu echt impact? Zorg voor mens en zorg voor aarde kunnen goed samengaan, het kan elkaar zelfs versterken." 

Na deze masterclass: 
• Heeft u zicht op kansrijke verduurzamingsscenario's voor uw vastgoed; 
• Kunt u bepalen welke maatregelen in uw geval het beste zijn; 
• Weet u hoe circulair bouwen toegepast kan worden in bestaande gebouwen; 
• Weet u wat gezonde en duurzame gebouwen opleveren.

Datum8 oktober 2019 
Tijd: 13:00 - 16:00 uur 
Locatie: Hoofdkantoor bbn adviseurs, De Molen 100, Houten

Inschrijven? Ga naar de website van BBN!

Deel dit bericht