23 juni 2017

Kasteel Ruurlo toont transformatie tot museum

Kasteel Ruurlo laat haar transformatie tot museum – als dependance van MORE – vanaf 27 juni aan het publiek zien! Vandaag wordt het nieuwe museum officieel geopend. Onderdeel van de verbouwing was de realisatie van een glazen serre en een brug van glas en staal.

Spectaculaire glazen serre
Op de begane grond was meer vloeroppervlak en een nieuwe entree nodig. Om het aanzicht van het kasteel zo min mogelijk te verstoren, werd een spectaculaire glazen serre gerealiseerd – naar een ontwerp van Verlaan & Bouwstra Architecten. Hiervoor verzorgde ABT de constructieve, bouwfysische en installatietechnische advisering. Door de combinatie van bewezen technieken en een vleugje innovatie is een bijzondere transparante glasconstructie ontstaan.

Brug in glas en staal
Naast de serre werd een brug in glas en staal – een ontwerp van Hans van Heeswijk Architecten – gerealiseerd die naadloos aansluit op de serre. ABT was verantwoordelijk voor onder meer het constructief en geotechnisch advies en de werkomschrijving voor de aanbesteding. Het resultaat? Voortaan bereik je Kasteel Ruurlo via een brug als een sprookje.

Deel dit bericht