19 juni 2018

Kantoorpand Eastpoint in Rotterdam officieel geopend

Na een ingrijpende renovatie is kantoorpand Eastpoint in Rotterdam, gelegen nabij treinstation Alexander, woensdag 14 juni officieel geopend.  

Het 5000 m2 grote kantoorpand, opgebouwd uit 6 lagen, heeft naast een geheel nieuwe interieur, een ingrijpende gevelrenovatie ondergaan. De bestaande gevel is deels behouden en de raamopeningen zijn vergroot om meer licht in het gebouw toe te krijgen.

Laura Alvarez Architecture heeft een toekomstbestendig ontwerp gemaakt en het gebouw geheel andere uitstraling gegeven. ABT heeft het constructieve ontwerp voor de renovatie gemaakt en heeft architect Laura Alvarez ondersteunt bij het technisch ontwerp van de gevel.

De entree is geheel vernieuwd. Er is 500 m2 nieuwe ruimte aan bestaande gebouw toegevoegd dat plaats biedt voor een gezamenlijke kantine, kantoorruimtes en een “ontmoetingstrap” in de entree. Aan deze ruimtelijkheid heeft ABT meegedacht en er is een advies over het constructieve gedeelte uitgebracht. Een doorbraak naar de eerste verdieping zorgt voor een grote open ruimte en de entree en de eerste verdieping zijn zo met elkaar verbonden.

Werken in Eastpoint is werken in een ruimtelijke omgeving vol duurzame materialen, centraal gelegen in een omgeving dat volop in ontwikkeling is!

Afbeelding: Eastpoint Rotterdam_Alexander_ABT_renovatie_bestaand gebouw_constructie_open ruimte
Deel dit bericht