05 september 2018

Isolatiedag 2018 | Slimme gebouwen, slimme isolatie- en energieprestatie

De 19de Isolatiedag op donderdag 27 september staat in het teken van een slimme isolatie- en energieprestatie bij de realisatie van slimme gebouwen en hun gebruik. De mogelijkheden van energiemonitoring, slimme energiehuishouding bij energie-vlakke woningen en het slim ontwerpen met het S-peil zijn onderwerpen die tijdens de Isolatiedag centraal staan. 

De studiedag is bedoeld voor iedereen die te maken krijgt met het optimaal ontwerpen en realiseren van slimme gebouwen. Collega Vincent Höfte vertelt je alles over de kansen van energie-vlakke woningen en hoe deze gerealiseerd kunnen worden. 

Daarnaast komen onderwerpen als het slim integreren van PV-panelen en het betaalbaar houden van energieoptimalisatie bij verwarmen en koelen aan bod. En hoe creëer je een optimale (na-)isolatie van de bouwschil? Dit vereist bijzondere aandacht voor koudebrugarme daken, wanden en vloeren evenals het slim combineren van zonwering en ventilatie bij vensters. Tijdens de Isolatiedag kom je alles over deze issues te weten en delen eigenaren en gebruikers van energie-slimme gebouwen hun ervaring.

Meer informatie en het gehele programma vind je hier.

Datum: 27 september 2018
Tijd: 9.00 – 17.30 uur
Waar: Het Ingenieurshuis Antwerpen

Deel dit bericht