15 januari 2016

Innovatieve ultraslanke trap met succes geplaatst

Op donderdag 14 januari is de innovatieve ultraslanke trap in de lobby van ABT Velp geplaatst. De trap is door JHK Architecten ontworpen en uitgevoerd als een betonnen muizentrapje met glazen leuningen. ABT was verantwoordelijk voor het gehele technische proces van de ultraslanke trap. 

Woensdag 13 januari heeft aannemer Romein Beton de ultraslanke trap vroeg in de ochtend geleverd (1). Vervolgens is de trap op wieltjes naar binnen gerold en ontdaan van het omhulsel (2/3). Met behulp van een kraan is de ultraslanke trap in de lobby geplaatst (4). 

In eerste instantie verliep de plaatsing van de trap niet vlekkeloos. De constructie van de trap was dusdanig zwaar dat de kraan het gewicht niet kon tillen. Ter plaatse is besloten om een hulpconstructie te bouwen (5). Uiteindelijk is de trap om zes uur ’s avonds omhoog gehesen. Rond de klok van acht is de ultraslanke trap op de juiste positie gesteld en was er sprake van een positieve zeeg (6).

Benieuwd naar de verdere ontwikkelingen rondom de trap? Volg dan de blogs van Michaël Menting of bekijk de innovatiepagina op onze website. 

Afbeelding: Plaatsing_UHSB_trap

Deel dit bericht