Hoogste punt nieuwbouw Saxion Apeldoorn bereikt
Hoogste punt nieuwbouw Saxion Apeldoorn bereikt
Hoogste punt nieuwbouw Saxion Apeldoorn bereikt
29 maart 2016

Op donderdag 24 maart is het hoogste punt van de nieuwbouw van Saxion in Apeldoorn bereikt. Het door IAA architecten ontworpen project bevindt zich langs het spoor, op de plek van de voormalige Nettenfabriek. Het project heeft een totaal vloeroppervlak van circa 2500 m². ABT is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp, geotechnisch advies, akoestisch advies en kwaliteitstoezicht in de uitvoeringsfase. Daarnaast heeft ABT de uitvoeringsengineering verzorgd, in opdracht van WAM & van Duren.

Constructie
De nieuwbouw van de school bestaat uit 4 bouwlagen, met een L-vormige plattegrond, welke om de bestaande Nettenfabriek is gevouwen. De constructie van de nieuwbouw staat volledig los van het bestaande gebouw. Tussen de nieuwbouw en oudbouw is een atrium voorzien. Duurzaamheid speelt een centrale rol in dit project: er is een demontabele constructie ontworpen en de klimaatvloer is uitgevoerd met betonkernactivering, zonder druklaag (reduce the carbon footprint).

Onderwijs
In september 2016 zal het gebouw in gebruik worden genomen door circa 900 studenten van Security Management en Hoger Hotelonderwijs. 

Deel dit bericht