13 oktober 2017

Hoogste punt filmhuis Arnhem bereikt

Het nieuwe Focus Filmtheater in het hart van Arnhem – in het stedelijk gebied naast de Eusebiuskerk en de nieuwe stadsbeek – heeft donderdagmiddag het hoogste punt bereikt. Wethouder Gerrie Elfrink van Cultuur vierde deze mijlpaal gezamenlijk met de bouwvakkers. 

Duurzaam, flexibel en toekomstbestendig gebouw
Begin 2016 won het team van ABT, DP6 en Stevens en van Dijck het winnende prijsvraagontwerp voor het filmtheater. In het ontwerp is ook de wens van de gemeente Arnhem meegenomen om een zeer duurzaam, flexibel en toekomstbestendig gebouw te realiseren. De bouw van het filmhuis begon op 1 mei 2017 en naar verwachting is het filmhuis begin 2018 gereed. Met haar vijf filmzalen en horecagelegenheid wil Focus jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers gaan trekken.

Integrale karakter
ABT verzorgde de uitwerking van de constructie, installaties, bouwfysica en klimaat- en brandveiligheid vanuit een integrale benadering. Door dit integrale karakter was het mogelijk om tot een kwalitatief hoogwaardige uitwerking te komen en de risico’s te minimaliseren voor dit uitdagende project.

Deel dit bericht