a.s.r Utrecht._winnaar Nederlandse Bouwprijs 2017_ABT_kostenmanagement
08 februari 2017

Hoofdkantoor a.s.r. wint Nederlandse Bouwprijs

Het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht heeft 7 februari de Nederlandse Bouwprijs in de categorie gebouwen gewonnen. De prijzen werden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. Het hoofdkantoor is volledig gerenoveerd naar ontwerp van Team V Architectuur en is met de renovatie enorm verduurzaamd.

Het energielabel ging van G naar A++ en het energieverbruik is met ruim vijftig procent gereduceerd. De jury noemt het een sterke troef dat a.s.r. heeft gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw elders in de stad. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. “Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt.”

Het kollossale jaren zeventig kantoorgebouw van maar liefst 86.000 vierkante meter voldoet nu volledig aan de huidige maatstaven van duurzaamheid, comfort en uitstraling. De nieuwe klimaatgevel, vides en wintertuinen zorgen voor een inspirerende werkomgeving met veel daglicht.

ABT heeft voor dit renovatieproject een bouwkostentoets ten behoeve van de architectenselectie opgesteld. Daarnaast heeft ABT het bouwkostenmanagement vanaf de VO-fase tot en met de prijs- en contractvorming op basis van het Definitief Ontwerp uitgevoerd.

Over De Nederlandse Bouwprijs
Stichting De Nederlandse Bouwprijs reikt sinds 1991 deze onafhankelijke prijs één keer in de twee jaar uit. De stichting wil de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen én het veelzijdige bouwtalent in Nederland stimuleren.

Deel dit bericht