14 december 2015

Het Timmerhuis terug in Rotterdam

Op een historische locatie in het hart van Rotterdam is vrijdag 11 december het Timmerhuis feestelijk geopend. Een locatie waar mensen nu wonen, werken en genieten van horeca en leuke winkels. 

Architectenbureau OMA ontwierp een gebouw dat op straatniveau transparant en open is. Het gebouw werd daarvoor opgetild en wekt de illusie te zweven als een wolk. Om de begane grond vrijwel vrij te houden van kolommen, bestond het basis constructief ontwerp van ABT in de competitiefase uit een constructie die als het ware opgehangen werd aan twee stalen kernen van 54 en 67 meter hoog, met uitkragend vierendeelliggers. Dankzij een modulaire kolommen- en balkenstructuur zijn een flexibele opzet en indeling mogelijk.
Na de competitiefase was Pieters Bouwtechniek uit Delft verantwoordelijk voor de verdere constructieve uitwerking. ABT verzorgde de volledige bouwkundige uitwerking tot en met de uitvoering en kopersbegeleiding.

BREEAM Excellent
Het gebouw kreeg als eerste project in Nederland de 'BREEAM Excellent' ontwerpcertificering. ABT was verantwoordelijk voor het opstellen van de bouwkundige bewijslasten.

Deel dit bericht