02 juli 2015

Glazen eyecatcher Centraal Museum Utrecht opgeleverd

Het Centraal Museum Utrecht is een eyecatcher rijker. Een glazen brug zorgt voor een transparante verbinding tussen twee monumentale gebouwen. ABT heeft haar brede scope ingezet bij de engineering van deze brug. Esthetica, bouwfysica, maakbaarheid en constructieve veiligheid zijn in het bouwteam gezamenlijk opgepakt. De brug is tezamen met de huidige tentoonstelling ‘Feest! Nijntje 60 jaar’ te bezichtigen.

De volledig geïsoleerde glazen brug  is circa 6 meter lang. De brug bevindt zich in een museum met precaire kunststukken, waarbij een constant klimaat erg belangrijk is. De afmetingen zijn indrukwekkend voor een glazen brug: 1,8 meter breed en 5,8 meter lang. Het dak is hierbij ook nog eens gekromd in verband met afwatering. Alverre Techniglas realiseerde de glazen brug.

Herinrichting
De glazen brug maakt onderdeel uit van de verbouwing van het museum. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau SODA+. Het museum krijgt een nieuwe entree, de routing door de gebouwen wordt aangepast en er komen nieuwe ruimten voor expositie en evenementen. Dankzij deze herinrichting worden de bezoekersvoorzieningen en de toegankelijkheid verbeterd en wordt de tentoonstellingsoppervlakte vergroot. ABT verzorgt hierbij de bouwkundige en constructieve opname almede de constructieve advisering van de omringende gebouwen zelf.

Afbeelding: Glazen brug Centraal Museum Utrecht opgeleverd_ABT
Deel dit bericht