08 februari 2016

Geslaagde excursie Sportcampus Zuiderpark

Op donderdag 4 februari heeft Bouwen met Staal een excursie naar Sportcampus Zuiderpark in Den Haag georganiseerd. Vijftig geïnteresseerden uit diverse takken van de technische branche waren hierbij aanwezig. ABT heeft een aantal presentaties gegeven over het ontwerp van de Sportcampus, voorafgaand aan een bezoek aan de bouwplaats. 

ABT'er Johan Galjaard, die al vanaf de start (2011) betrokken is bij het project, heeft een toelichting gegeven op de ontstaansgeschiedenis van het gebouw. Hierin werd onder andere uitgelegd dat het de ambitie van de gebruikers (gemeente Den Haag, Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan) is, om topsport en sportopleidingen onder één dak samen te brengen.

Jeroen ter Haar heeft namens FaulknerBrowns Architects het architectonisch ontwerp en de bouwkundige uitwerking toegelicht. Hierna heeft Rinske Daniëls – de Waard de constructieve aspecten van het ontwerp uitgelegd. Dit betrof niet alleen de hoofddraagconstructie, maar ook het gebruik van BIM en de uitwerking van bouwkundig staal van o.a. het gevellint.

Rol ABT
ABT is tijdens het project verantwoordelijk voor het constructieve en geotechnische ontwerp en de bouwkundige ontwerpcoördinatie inclusief uitwerking. FaulknerBrowns Architects ontwierp het duurzame sportcomplex in opdracht van Gemeente Den Haag.

 

Afbeelding: Sportcampus Zuiderpark_ABT_BmS_Den Haag
Deel dit bericht