08 december 2015

Fietsbrug vernoemd naar atlete Dafne Schippers

De Fietsbrug tussen Utrecht en de nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn zal vernoemd worden naar atlete Dafne Schippers. Na een stemronde met de inwoners van Utrecht over een naam voor de nieuwe oeververbinding, stemde de meerderheid voor het eren van de hardloopster. In 2015 pakte Dafne Schippers goud op de 200 meter sprint tijdens het WK atletiek in Peking.

De Fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal is ontworpen door Rudy Uytenhaak Architectenbureau en NEXT Architects. De brug is extra slank uitgevoerd: een brugdek van 30 cm dik is opgehangen aan tuien en overspant 110 meter. Medio 2016 kunnen voetgangers en fietsers de brug in gebruik nemen. 

Rol ABT
In opdracht van aannemer Ippel Civiele Betonbouw / Strabag BV heeft ABT’s infragroep het ontwerp uitgewerkt. Er is voor een 3D-aanpak gekozen, waarbij naast de Revit-software ook gebruik is gemaakt van programmeeromgeving Dynamo. Deze nieuwe aanpak maakt het mogelijk om de hoofdkabels en tuien exact te modelleren over getordeerde vlakken.

Benieuwd naar de nieuwe Fietsbrug? Neem dan eens een kijkje op de virtual reality pagina van ABT. Op deze pagina wordt de nieuwe brug als virtuele render in 3D weergegeven.

 

Deel dit bericht