02 september 2015

Feestelijke openingsmaand Castellum Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd is zondag 30 augustus 2015 feestelijk voor het publiek geopend. ABT heeft voor het cultuurpark op verschillende vlakken haar specialistische en hoogwaardige kennis ingezet.

Castellum Hoge Woerd staat precies op de plek waar 2000 jaar geleden een Romeins fort stond. In en rond de moderne interpretatie van het fort bevinden zich een theater, een moderne stadsboerderij en een museum waar bijzondere archeologische vondsten op een interactieve manier gepresenteerd worden.  Daarnaast heeft het Castellum een café-restaurant waar even bijgekomen kan worden.

ABT heeft voor het oude Romeinse schip dat in Castellum Hoge Woerd te zien is, het ontwerp van de glazen ondersteuning verzorgt. De glazen ondersteuning bootst de golven van de zee na. Ook was ABT verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van de constructie.

Voor het theatergebouw waarin het schip gevestigd is heeft ABT het geotechnische en constructieve advies verzorgd. Het was geen eenvoudige opdracht omdat onder het gebouw een eeuwenoud Romeins grensfort ligt dat in tact gehouden moest blijven. ABT bracht een advies uit dat aan de archeologische randvoorwaarden voldoet.

Nog de gehele maand september wordt de opening van Castellum gevierd met een uitgebreid programma van verschillende voorstellingen en activiteiten.

Bekijk onderstaand de trailer over Castellum Hoge Woerd. 

Deel dit bericht