Feestelijke opening nieuwe sportaccommodatie in Zwolle: WRZV-hallen
08 oktober 2021

Op zaterdagmiddag 9 oktober wordt de nieuwe sportaccommodatie in Zwolle geopend; de WRZV-hallen. Dit prachtige gebouw is inmiddels in gebruik genomen door de diverse verenigingen en scholen. Tijd voor een feestelijke opening, georganiseerd door het bestuur van de WRZV-hallen (SSW) en de gemeente Zwolle.

Circulair, bio-based en energieneutraal

Ambitie van de gemeente was om de sporthallen zoveel mogelijk circulair, bio-based en energieneutraal te construeren. Samen met AGS Architects kwam ABT uit op een combinatie van hout, staal en beton. Voor elk deel van de constructie werd de meest duurzame oplossing gekozen. De dakconstructie werd een houten vakwerk. Behalve de lage milieu-impact levert het esthetisch een prachtig beeld en een transparante uitstraling op. 

Afbeelding: WRZV-buiten

Best passende materialen bij de toepassing

De vloer is in beton uitgevoerd, een betonmengsel met een lage milieu-impact. In het faciliteitenblok is een staalconstructie toegepast; slank, met een grote uitkragende luifel aan de voorzijde. De sportzalen tot slot zijn opgetrokken uit gelamineerde houten vakwerkspanten. De keuzes voor de materialisatie werden integraal gemaakt, het beste passend bij de toepassing. Duurzaamheid was een van de belangrijke afwegingscriteria.

Afbeelding: WRZV-binnen1

Projectteam
In opdracht van de Gemeente Zwolle werkte ABT met een integraal team (waaronder AGS Architects, bbn adviseurs, Breman Installatiegroep en Pellikaan Bouwbedrijf B.V.) - aan de WRZV-hallen. 

Rol ABT
ABT verzorgde onder meer constructief, geotechnisch, installatietechnisch, bouwfysisch en brandveiligheidsadvies. In de uitvoering heeft ABT diverse kwaliteitsinspecties uitgevoerd.

Meer weten over dit project? Lees hier verder!

Afbeelding: WRZV-binnen2
Deel dit bericht