19 februari 2016

Feestelijke opening Hilton Amsterdam Airport Hotel

Op dinsdag 9 februari is Hilton Amsterdam Airport Hotel officieel geopend. De nieuwbouw omvat een beddenhuis met 433 hotelkamers, een restaurant, een spa, een fitnesszaal, een conferentiecentrum én een ballroom voor 600 personen. Op basis van een BIM model heeft ABT het bouwkundig, constructief en geotechnisch ontwerp uitgewerkt. Mecanoo is verantwoordelijk voor het ontwerp van het markante gebouw.

Maar liefst 800 gasten waren aanwezig tijdens de officiële opening. De diverse rondleidingen, toespraken van onder andere directrice Jolijn Zeeuwen, Schiphol COO Maarten de Groof en Hilton-topman Simon Vincent zorgden voor een afwisselend programma. Het indrukwekkende, 42 meter hoge atrium werd voor de gelegenheid voorzien van lichtprojecties en witte ballonnen. De officiële opening werd bezegeld met gouden confetti en zwevende gouden parachutes.

Positieve balans
Naast de uitwerking van het BIM model, heeft ABT berekend hoe de verschillende onderdelen van het gebouw elkaar samen in balans kunnen houden. Daarnaast werd er ook advies gegeven over de fundering en bouwput. De berekende stabiliteit werd pas bereikt op het moment dat het gebouw compleet was. Dankzij een nauwe samenwerking met Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling B.V. was het mogelijk om tijdig een positieve balans te realiseren. Verder heeft ABT ook het constructie toezicht verzorgd.

Deel dit bericht