13 juni 2014

Feestelijke opening Eemhuis Amersfoort

Op 12 juni viert de stad Amersfoort haar verjaardag. Een mooie dag om het nieuwe culturele centrum Eemhuis officieel te openen. Het Eemhuis is eind vorig jaar opgeleverd als voorlopig sluitstuk van het Eemplein, het tweede stadshart van Amersfoort.

Naast toespraken van de burgemeester en vertegenwoordigers van de 4 verschillende gebruikers (Scholen in de Kunst, Archief, Bibliotheek en KAdE) waren er verschillende artistieke acts te bewonderen. Vanaf 13.00 uur kon het publiek een kijkje nemen. De opening wordt gevolgd door een hele week met feestelijke activiteiten.

Blikvanger met metalen bollen
Vanaf het Eemplein valt direct het oog op het markante, door Neutelings Riedijk ontworpen gebouw. De basis van het gebouw wordt gevormd door de metselwerk plint. Boven de metselwerk plint verschijnen grote metaal-beklede kolommen, met daartussen beglazing. En als “kroon” daarbovenop de vierde verdieping met fraaie metalen bollenbekleding.

Het gebouw (16.000 m2) is georganiseerd als een verticale stapeling van de genoemde programma’s en is deels gebouwd op een parkeerkelder met 375 parkeerplekken. Tijdens de bouw van het Eemhuis werd besloten om in het gebouw Kunsthal KAdE te huisvesten, ten koste van het poppodium. Dit heeft gezorgd voor de nodige uitdagingen tijdens het bouwproces.

Deel dit bericht