21 november 2013

Eervolle vermelding voor Feestaardvarken

Jury Betonprijs 2013 lovend over vakmanschap bouwers Feestaardvarken.
Op 20 november, tijdens het feestelijke Betonprijsdiner in Rotterdam, maakte de juryvoorzitter de winnaars bekend van de Betonprijs 2013. Van de in totaal 99 ingediende projecten ontving het Feestaardvarken een eervolle vermelding. ABT verzorgde de constructieve advisering van dit bijzondere project.

Winnaars bekend
De winnaars van de Betonprijs 2013 zijn gisteren bekend gemaakt tijdens het feestelijke Betonprijsdiner in het Hulstkamp Gebouw te Rotterdam. De prijzen werden uitgereikt door juryvoorzitter, de heer Cees Brandsen, directeur Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. Alex van Hooff, directeur Koninklijke Burgers’ Zoo, nam de eervolle vermelding in ontvangst, samen met kunstenaar Florentijn Hofman en alle bouwers en andere betrokkenen.

Afbeelding: Feestaardvarken_Arnhem_Florentijn Hofman_feest

Betonprijs
De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het kennisplatform binnen de (beton)bouw. Er zijn in totaal 99 projecten ingediend in de acht verschillende categorieën.

Uit het Juryrapport:
“Er zijn natuurlijk altijd projecten die zich lastig in een bepaalde categorie laten indelen, maar die de jury wel degelijk inspirerend vond. Een dergelijk project is het project Feestaardvarken, geschonken aan de gemeente Arnhem door Koninklijke Burgers’ Zoo ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan. Het gaat niet om een brug of een woontoren, maar er is wel met heel veel vakmanschap een echt kunstwerk vervaardigd. De makers zijn er op deze manier in geslaagd beton letterlijk onder de mensen te brengen. De Jury nomineert daarom het project Feestaardvarken voor een eervolle vermelding.”

Deel dit bericht