19 april 2010

Eerste BREEAM-NL certificaat voor TransPort

Op 15 april 2010 heeft de Dutch Green Building Council de eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaten uitgereikt op de vakbeurs Building Business. Het nieuwe hoofdkantoor van Transavia en Martinair op Schiphol, ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter, is het eerste kantoorgebouw in Nederland dat voldoet aan de duurzaamheidseisen van het prestigieuze keurmerk. De organisatie heeft TransPort gewaardeerd als ‘Very Good’. ABT verzorgde de constructieve advisering en het kwaliteitstoezicht.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationale beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. In het certificeringstraject wordt niet alleen gekeken naar het energieverbruik van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort.Transport is ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen van duurzaam bouwen. Behalve de BREEAM-NL certificering, vindt er deze zomer ook toetsing plaats voor het Amerikaanse LEED Platinum certificaat. Deze focus heeft een vernieuwende uitwerking gehad op de architectuur. De hoogwaardige vormgeving van het gebouw is voortgekomen uit de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever en betrokkenen. Het ontwerp kenmerkt zich door een optimale communicatieve uitstraling en interactie van het gebouw met zijn omgeving.

Het resultaat is te danken aan alle partijen die drie jaar lang efficiënt, innovatief en gedreven hebben samengewerkt. Ondanks de duurzaamheidschema’s van BREEAM en LEED waarmee is gewerkt gedurende het proces, is TransPort precies een jaar na de start van de bouw opgeleverd. Een unieke prestatie in de bouwwereld.

Deel dit bericht