Een primeur bij de verkiezing Vernufteling 2020
09 maart 2021

ABT ontvangt jury- en publieksprijs Vernufteling

Na de virtuele prijsuitreiking in januari kreeg Ad van der Aa op 9 maart 2021 live van Jacolien Eijer, directeur Koninklijke NLingenieurs, de twee Vernufteling prijzen overhandigd. Met de inzending ‘Eleminair voor coronaproof liften’ kreeg ABT van zowel vakjury als het publiek de hoogste waardering. Een bijzondere primeur want geen ander ingenieursbureau lukt het in één jaar beide prijzen te winnen.

Met het inbouw-luchtbehandelingssysteem ‘Eleminair’, dat ABT ontwikkelde in nauwe samenwerking met Interland Techniek, kunnen liftgebruikers voortaan schone, virusvrije lucht inademen. Bovendien houdt het hoogbouw bereikbaar.

Jacolien Eijer, tevens juryvoorzitter, roemde in haar speech de lef en snelheid die ABT heeft getoond bij het ontwikkelen van Eleminair. “Jullie hebben proactief ingespeeld op een maatschappelijk probleem van hoge besmettingsrisico’s in liften. Ondanks de lastige (corona) omstandigheden zijn jullie erin geslaagd om in zeer korte tijd samen met Interland Techniek een effectief systeem te ontwikkelen.” 

Ad van der Aa, bedenker van het concept, nam de prijzen met genoegen in ontvangst. “We zijn enorm blij met deze dubbele erkenning en het is een groot compliment voor het hele team dat aan Eleminair heeft gewerkt. Er is nu bij veel organisaties interesse voor onze innovatie. Binnenkort start Deloitte in haar innovatieve kantoor The Edge als eerste bedrijf met een proof-of-concept in een deel van de liften.”

Afbeelding: Vernufteling 2020-2
Vernufteling juryprijs, ontwerp Ankie van der Spank

Publieksprijs

Alle 12 ingezonden projecten voor De Vernufteling 2020 hebben meegedongen naar de Publieksprijs. Van de ruim 2100 stemmen waren er 477 voor de liftenoplossing van ABT.

Afbeelding: Vernufteling 2020-3
Vernufteling Publieksprijs, ontwerp Corry Ammerlaan
Deel dit bericht