25 november 2013

Duurzaamste tankstation
van Nederland geopend

Het eerste Green Planet-tankstation langs de A28 bij Pesse is vandaag feestelijk geopend. Vanaf 15.00 uur genieten de aanwezigen van een uitgebreid programma met toespraken van o.a. Dick Benschop, President Directeur Shell Nederland bv, Bas Rüter, Directeur Duurzaamheid Rabobank Nederland en Hans Wiegel, voormalig Minister van Binnenlandse Zaken.

Green Planet is een uniek Shell tankstation waar duurzaamheid, gemak en comfort hand in hand gaan. Met de komst van dit tankstation wordt een eerste stap gezet in de reguliere aanbieding van duurzamere brandstoffen. Naast fossiele brandstoffen zal het tankstation namelijk ook biobrandstoffen, elektriciteit en aardgas aanbieden. ABT is als constructief adviseur betrokken bij dit project.

Afbeelding: Tankstation Pesse_duurzaam_ABT_Green Planet_constructie adviseur

Tanken is een unieke ervaring onder de architectonisch hoogwaardige dome. Het ontwerp is van de hand van de architect Oosting en B+O Architecten. De constructie van de ontworpen koepel ‘dome’ bestaat uit hout en staal. Het dak is bekleed met sedum. De tankshop, met een aanbod van diverse duurzame producten, wordt in de koepel geïntegreerd. Het tankstation zal ook haar eigen energie opwekken met behulp van zonnecollectoren, windturbines, koolzaadoliegenerator en aardwarmte. Op deze manier zal het tankstation waarschijnlijk energieneutraal worden.

De duurzaamheidsambitie komt ook terug in de informatievoorziening. In het toeristisch informatiepunt (T.I.P.) worden bezoekers voorgelicht over duurzame energie. Bovendien is het T.I.P. het ideale vertrekpunt voor een dagje fietsen in Nationaal Park Dwingelderveld.

Deel dit bericht